Sjarda Joemai
M 06-18379078
info@sjardajoemai.nlPersoonlijk

Veilige haven.

Teveel mensen leven in de veilige haven van het bekende, 20 jaar hetzelfde ontbijt, 20 jaar dezelfde rit naar het werk, 20 jaar dezelfde gesprekken, 20 jaar dezelfde gedachten. Ware vreugde ontstaat wanneer u dingen durft te veranderen en risico's durft te nemen.

Als u blijft doen wat u nu doet, blijft  u krijgen wat u nu krijgt!

Om het beste uit mensen te halen gebruik ik naast gesprekken ook eeuwenoude Indiase technieken van ademhaling- en concentratieoefening. Door mijn ervaring in begeleiding van ruim 15 jaar ben ik gaan beseffen dat door bepaalde technieken te gebruiken meer groei, diepgang en duurzame resultaten ontstaan. De mens groeit veel meer als persoon en dit heeft effect op alle gebieden van iemands leven, werk, relatie, maatschappij etcetra.  

Het kalmeren van de geest.

Door bewust diep en langzaam te ademen wordt het zenuw- en immuunsysteem gekalmeerd. Er komt vitale energie vrij. De(ze) vitale energie voed de gedachten. De gedachten komen tot rust. Met als doel minder stress.

Het prettig stemmen van de geest.

Het blijkt dat de geest (zich) in feite op één ding tegelijk kan richten. Door de concentratie te trainen wordt de chaos minder. De geest wordt helder waardoor er de volle aandacht is voor één taak, één punt, één gedachte. De wilskracht, discipline en het denken wordt positief beïnvloed.  Met als doel meer arbeidsproductiviteit.

Achtergrond.

Deze oefeningen zijn heel simpel,  een ieder kan ze leren en op elk moment van de dag toepassen. De ademhalingsoefening komt uit Yoga, adem (levensenergie) betekent prana in sanskrit (een oude taal uit India). De filosofie van Yoga is dat adem de basis is van het leven. 

De concentratieoefening komt voort uit meditatie, concentratie betekent dhyana in het sanskrit. De concentratie meditatie is gericht op het trainen van de geest, het meester worden van je geest. De filosofie is dat de mens de geest zo kan trainen dat het doet wat men wilt.

Praktijk en kennis.

Ik heb gemerkt dat deze oefeningen bij mijn klanten werken omdat ik positieve reacties ontvang en doordat ik ze zelf beoefen. Mijn kennis haal ik uit het volgen van een aantal vakken  aan de universiteit van Leiden (studie) India Tibet talen en culturen.